Οδηγίες Πλοήγησης Είσοδος Εκπαιδευτικών

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ | Τι θα λέγατε για μία βόλτα στο βουνό;

Τι θα λέγατε για μία βόλτα στο βουνό;

 

Μία μόλις ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο και άγνωστο για πολλούς, βουνό της Πάρνηθας μπορείτε να αναπνεύσετε οξυγόνο, να αποδράσετε από τη πολύβουη πόλη, να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και με μια στάση στο καταφύγιο Μπάφι, να απολαύσετε ένα μοναδικό περίπατο και την υπέροχη θέα.

 (Πηγές & πληροφορίες: www.mpafi.gr)
 

Στην Πάρνηθα, σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο «Φλαμπούρι», του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. Πνιγμένο στα έλατα, με μαγευτική θέα προς τις κορυφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής, σας δίνει μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση. Τι καλύτερο για χαλάρωση μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα!

(Πηγή & πληροφορίες: www.flabouri.gr)

 

Με τα πόδια ή με ποδήλατο, με φαντασμαγορική θέα και με φουντωτά πεύκα να τα περιβάλλουν, τα μονοπάτια του Υμηττού είναι ο απόλυτος φυσιολατρικός προορισμός σε ακτίνα ελάχιστων χιλιομέτρων –ή και μέτρων, για τους πιο τυχερούς– από το κέντρο της Αθήνας.

(Πηγή & πληροφορίες: www.in2life.gr)

 

 Το δάσος Κουρί βρίσκεται βορειοανατολικά του Ασβεστοχωρίου και απέχει 1,5 χιλιόμετρο από την πλατεία του χωριού. Είναι ιδανικό για πεζοπορία, πικ-νικ, ποδηλασία ,τζόκινγκ και αποτελεί σίγουρα μια μοναδική διέξοδο από το καυσαέριο και το θόρυβο της πόλης. Στην ψηλότερη κορυφή του βουνού δεσπόζει το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την υπέροχη θέα του χωριού  και ν’ αφήσει τα μάτια του να περιπλανηθούν στον ανοιχτό ορίζοντα που φτάνει ως τις κορυφές του Ολύμπου, πάνω από το Θερμαϊκό κόλπο.

(Πηγή & πληροφορίες: asvestochori.blogspot.gr)

 

Το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, γνωστό με την ονομασία Σέιχ-Σου, εκτείνεται στους λόφους που περιβάλλουν την πόλη. Καταλαμβάνει τις νότιες και νοτιοδυτικές πλαγιές του Χορτιάτη μέχρι και το δρόμο Επταπυργίου – Ασβεστοχωρίου. Αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου σημαντικότατο περιβαλλοντικό οικοσύστημα, απαραίτητο για τη διατήρηση, την προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, αποτελεί πόλο αναψυχής και αθλητισμού, καθώς και σημείο αναφοράς τουριστικού ενδιαφέροντος κοινωνικών εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.

(Πηγή & πληροφορίες: www.seihsou.gr)

 

Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσιο χλωρίδα, που ξεπερνά τα 1.750 είδη φυτών, είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

(Πηγή & πληροφορίες: floraolympus.blogspot.gr)

 

Η Στενή είναι ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας. Ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, κτισμένο στις παρυφές της Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, 30χλμ. από τη Χαλκίδα. Η ύπαρξη πολυάριθμων πηγών, μικρών ρυακιών και φαραγγιών, τα οποία διασχίζουν τη δασική έκταση, είναι αξιοσημείωτη. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο αισθητικό και οικολογικό ενδιαφέρον εξαιτίας του συνδυασμού της χλωριδικής ποικιλότητας με τη γεωμορφολογία και τα υδρολογικά της χαρακτηριστικά.

 

(Πηγή & πληροφορίες: www.visitgreece.gr)