Οδηγίες Πλοήγησης Είσοδος Εκπαιδευτικών

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ | Σωματική δραστηριότητα στα πάρκα της γειτονιάς μας!

Σωματική δραστηριότητα στα πάρκα της γειτονιάς μας!

Κάνει κρύο και θέλετε να ζεσταθείτε έξυπνα, ανέξοδα και προπαντός υγιεινά;
Βρήκαμε τη λύση! Διαλέξτε το πιο κοντινό σας πάρκο και πηγαίνετε για γυμναστική!


Ιδέες για παιχνίδια στα πάρκα:


 

Χωριστείτε σε 2 ομάδες και μέσα σε 5 λεπτά πρέπει να τρέξετε και να μαζέψετε όσα περισσότερα πεσμένα φύλλα μπορείτε. Μόλις λήξει ο χρόνος σας, μετρήστε τα φύλλα σας και δείτε το νικητή!


 

Χωριστείτε σε 2 ομάδες και παίξτε ένα διαφορετικό βόλεϊ, με τα πεσμένα φύλλα του πάρκου! Η μία ομάδα καλείται να πετάξει όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα στην άλλη για να τα απομακρύνει από κοντά της. Πηδήξτε όσο το δυνατόν ψηλά για να φτάσετε τα φύλλα σας μακριά! Προσοχή όμως γιατί το παιχνίδι παίζεται με χρόνο και μετά τη λήξη του φαίνεται ποια ομάδα πήδηξε πιο ψηλά και έδιωξε τα φύλλα της! 


 

Είπε κανείς ότι το περπάτημα δεν ωφελεί; Μεγάλο λάθος! Μπορεί με το περπάτημα να μην καίμε πολλές θερμίδες, όμως βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας. Περπατήστε αγκαλιά, απολαύστε τον καθαρό αέρα, αναπνεύστε βαθιά, χαρείτε τις ομορφιές της φύσης,  βγείτε φωτογραφίες!


 

Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι, το κυνηγητό, προσφέρεται ιδανικά στους χώρους των πάρκων αφού το έδαφος είναι τις περισσότερες φορές πιο φιλικό για τρέξιμο και είστε ασφαλείς αφού δεν κυκλοφορούν …οχήματα!


 

Χωριστείτε σε αντίπαλες ομάδες, σκεφτείτε την αφετηρία σας και τον προορισμό σας και ξεκινήστε το παιχνίδι! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπαλόνι για τον κάθε παίκτη και φυσικά να ξέρετε να τα φουσκώνετε! Τα άλλα για εσάς θα είναι πραγματικά παιχνιδάκι, αφού καλείτε να τρέξετε χοροπηδώντας με το μπαλόνι στο κεφάλι! Προσέξτε μη σας πέσει πριν φτάσετε στον προορισμό σας γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή!


 

Τι πιο ασφαλές από μία βόλτα –ή ακόμα καλύτερα κόντρα με τους υπόλοιπους– με το ποδήλατο; Σκεφτείτε την αφετηρία και το τέρμα της διαδρομής και κάντε αγώνες ποδηλάτων με την οικογένεια για να δείτε ποιος θα είναι ο νικητής!

 

 

Το αγαπημένο σε όλους μας παιχνίδι ενδείκνυται στα πάρκα, αφού έχει άπειρα μέρη για να κρυφτείτε! Προσοχή όμως! Πάντα υπό την επίβλεψη των μεγάλων! Ο χρόνος ξεκινά και έτοιμοι για …(φτου ξ)ελευθερία σε όλους!

 

 

Μαζέψτε κουκουνάρια, χωριστείτε σε ομάδες, καθίστε στην αφετηρία που θα ορίσετε και πετάξτε τα κουκουνάρια σας σε μία σακούλα ή κάδο! Ποιος θα καταφέρει να βάλει τα περισσότερα "καλάθια";